Речник ПЦУ архієпископ Євстратій (Зоря) прокоментував рішення Арбітражного суду Центрального округу російської Калуги щодо відхилення касаційної скарги представників Кримської єпархії Православної Церкви України. Про це він написав у Facebook.

“Касаційний суд в Росії залишив без задоволення скаргу Кримської єпархії на виселення української православної парафії з приміщення собору святих Володимира і Ольги у Сімферополі”, — сказав арх. Євстратій (Зоря).

Він зазначив, що Предстоятель ПЦУ Митрополит Епіфаній 15 листопада на зустрічі з Міністром культури України Володимиром Бородянським знову порушив питання офіційної передачі вказаного приміщення єпархії ПЦУ, щоби мати можливість захистити її права на міжнародному рівні.

“Для цього має бути ухвалене рішення Уряду, яке, на жаль не було прийняте протягом попередніх років, хоча і єпархія, і Церква раніше неодноразово зверталися про це”, — додав спікер ПЦУ.

  • 14 листопада Арбітражний суд Центрального округу російської Калуги відхилив касаційну скаргу представників Кримської єпархії Православної Церкви України.
  • Представники ПЦУ намагалися оскаржити рішення російського Міністерства майнових і земельних відносин анексованого Криму про розірвання договору оренди собору в центрі Сімферополя.

Comments are closed.