У п’ятницю, 15 листопада, під час візиту групи українських паломників до Благовіщенського кафедрального собору в Афінах, проросійські православні накинулися з лайкою на українців.

Про це у Facebook написав Митрополит Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр (Драбинко), який був у складі паломницької групи.

Група українських паломників

“Дике московське варварство”! Інших слів, щоб охарактеризувати те, що трапилось в мене нема. Мені прикро і стидно за поведінку одновірців — чи українці це, чи росіяни… Поблизу Благовіщенського кафедрального собору, куди ми прибули з паломницькою групою, щоб вклонитися святині та мощам священномученика Константинопольського патріарха Григорія та преподобномучениці Філофеі Афінської, трапився ексцентричний випадок в нашу адресу”, — розповідає митрополит.

За його словами два чоловіки нетверезого вигляду почали кричати українцям, щоби вони горіли в пеклі. “Два ревнителі проросійського Православія, не зовсім свіжого зовні і нетверезого по поведінці вигляду, лементували до українських паломників: “Наш Блаженнейший митрополит Киевский Онуфрий! А вы все горите в аду!”. На прохання підійти поспілкуватись реакцією була втеча”, — додав Олександр (Драбинко).

Comments are closed.