Вселенський Патріарх Варфоломій відвідав католицьку громаду абатства Нотр-Дам де Сент-Ремі в Рошфорі (Бельгія) чернечого ордену цистерціанців, повідомляється на офіційній сторінці абатства у Facebook.

Візит Патріарха відбувся ще 12 листопада, але звіт про подію та фото абатство опублікувало ввечері 16 листопада. “Його Святість Варфоломія тепло привітав отець Гілберт Дегрос і чернеча громада, а також велика кількість вірян, друзів і відвідувачів монастиря”, — йдеться у повідомленні монастиря.

У вечірньому богослужінні взяли участь абат Шеветонського монастиря Дом Ламберт Вос, а також три його попередника і все братство його монастиря; абат Маредського монастиря отець Бернард Лорен, а також інші ченці, черниці й релігійні діячі.

“Під час вечірньої служби в головному храмі монастиря хор шеветонських ченців виконував греко-слов’янські та візантійські гімни”, — зазначається у повідомленні.

Грецьке видання “Ромфея” повідомляє, що абат монастиря Гілберт Дегрос висловив сердечну подяку Патріарху Варфоломію за його почесну присутність в монастирі, а Патріарх, відповідно, висловив свою радість за те, що має можливість бути присутнім.

Він також подякував настоятелю за братерські відносини і значну допомогу, яку його монастир надає Святішому Престолу Бельгії. Патріарх Варфоломій подарував настоятелю срібний різьблений хрест, а монастир Рошфор подарував Його Святості розкішну Біблію в шкіряній палітурці, копію Біблії XIV століття.

Comments are closed.