У суботу, 16 листопада, Блаженнійший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній відвідав село Святопетрівське на Київщині. Його Блаженство звершив тут освячення престолу та храму на честь святих першоверховних апостолів Петра і Павла, а також Божественну літургію, повідомляє пресслужба ПЦУ.

Предстоятелю Православної Церкви України співслужили архієпископ Вишгородський Агапіт, єпископ Одеський і Балтський Павло, настоятель новозбудованого храму протоієрей Михаїл Ткач та численне запрошене духовенство.

Наприкінці богослужіння Блаженнійший владика виголосив проповідь, у якій розкрив зміст і значення сьогоднішнього Євангельського читання та вказав на важливість постання нових громад, віряни яких сприяють становленню Православної Церкви України.

“Спільна молитва має велику силу. Ми молилися, щоби Господь дав нам єдність і те визнання, на яке ми чекали багато років. Ми вірили і покладали надію на Бога і цей шлях віри привів нас до духовної перемоги – раз і назавжди засвідчено нашу автокефалію, нашу незалежність та почесне місце в переліку Помісних Православних Церков світу”, — сказав Митрополит Епіфаній.

“Ми вже маємо євхаристійну єдність зі Вселенським Православ‘ям через ті Помісні Церкви, які визнали нас, а отже формальне визнання рештою Церков є лише питанням часу”, — додав Його Блаженство.

Comments are closed.