Патріарх Єрусалимський Феофіл III запропонував Предстоятелям помісних Православних Церков світу зібратися в столиці Йорданії Аммані для обговорення “питань збереження всеправославної єдності”.

Про це він сказав 21 листопада в Москві на урочистій церемонії вручення йому премії Фонду єдності православних народів, передає Інтерфакс-Релігія.

“Користуючись нагодою, повідомляємо, що ми відкриваємо двері нашого будинку в Йорданському Хашимітському Королівстві для проведення братської зустрічі в любові, щоб засвідчити перед Церквою і світом єдність Православної Церкви і нашу православну віру”, – сказав Патріарх Феофіл.

Владика висловив “глибоку стурбованість нинішніми труднощами, що затьмарюють життя Церкви, і погрозами, що нависли над нами через наші сумні розділення”.

“Ми стоїмо перед Богом, і у нас немає іншого шляху, окрім як докласти всіх зусиль для захисту нашої єдності”, – заявив Єрусалимський Патріарх.

Йорданія, на території якої Феофіл III запропонував провести зустріч, розташована у юрисдикції Єрусалимського Патріархату, християнські святині країни перебувають під заступництвом короля Абдалли II.

Нагадаємо, що Патріарх Єрусалимський Феофіл III прибув до Москви нібито з нагоди вручення йому премії, однак перед тим встиг зустрітись 20 листопада з очільником РПЦ Кирилом і президентом РФ Путіним, який пригрозив йому “величезною шкодою” у разі “роз’єднання”.

І вже наступного дня, 21 листопада, Патріарх Феофіл III публічно висловив підтримку РПЦ та служив за новими московськими правилами, тобто без поминання імен Предстоятелів усіх помісних Церков. Згадав лише ім’я п.Кирила.

Comments are closed.