Спікер РПЦ Іларіон (Алфєєв) зазначив, що пропозиція Предстоятеля Єрусалимської Православної Церкви Патріарха Єрусалимського Феофіла III про скликання Всеправославної наради Предстоятелів помісних Церков важлива, йдеться в повідомленні на сайті ВЗЦЗ РПЦ.

“Ми дуже позитивно оцінюємо цю ініціативу. Ми завжди були готові до діалогу і неодноразово це говорили Константинопольському Патріарху. Однак діалогу не захотів Патріарх Константинопольський”, — сказав Іларіон.

Нагадаємо, 21 листопада Патріарх Єрусалимський Феофіл III запропонував Предстоятелям помісних Православних Церков світу зібратися в столиці Йорданії Аммані для обговорення “питань збереження всеправославної єдності”.

Читайте також: “Як я перестав боятися і визнав ПЦУ”. Наступні кроки Патріарха Феофіла – аналіз “Батюшки Лютера”

“Користуючись нагодою, повідомляємо, що ми відкриваємо двері нашого будинку в Йорданському Хашимітському Королівстві для проведення братської зустрічі в любові, щоб засвідчити перед Церквою і світом єдність Православної Церкви і нашу православну віру”, – сказав Патріарх Феофіл.

Владика висловив “глибоку стурбованість нинішніми труднощами, що затьмарюють життя Церкви, і погрозами, що нависли над нами через наші сумні розділення”.

Comments are closed.