У РПЦ вважають, що наступними ПЦУ можуть визнати Болгарська та Румунська Православні Церкви, тож докладають чималих зусиль щодо протидії цьому.

Як повідомили Релігійній правді обізнані джерела, до цього процесу активно залучаються представники РПЦ в Україні (УПЦ МП).

Згідно з наявною інформацією, ієрархи РПЦвУ мали від 25 листопада організувати так звані “паломницькі виїзди” за участі духовенства і парафіян до впливових кліриків Болгарської та Румунської Церков.

Метою цих поїздок є розповсюдження інформації у середовищі помісних Церков про нібито масові факти порушень прав вірян РПЦвУ та переконання ієрархів у неможливості визнання ПЦУ.

До організації цих “паломництв” активно долучились митрополит Житомирський і Новгород-Волинський Никодим, протоієрей Рівненської єпархії РПЦвУ Віктор Земляний та заступник керівника Синодального відділу зовнішніх церковних відносин протоієрей Микола Данилевич. Зокрема, завданням вказаних кліриків є доведення до Патріарха Болгарської Церкви вигідної для РПЦвУ точки зору щодо релігійної ситуації в Україні.

Comments are closed.