У Києві на вулиці Рогнідинській був осквернений пам’ятник єврейському письменнику Шолом-Алейхему.

Про це у себе в Facebook повідомив головний рабин України і Києва Моше Реувен Асман, пише РІСУ з посиланням на Новое время.

“Чергова провокація навпроти нашої синагоги … сьогодні вранці”, – написав він, розмістивши декілька світлин.

На фото видно, що пам’ятник Шолом-Алейхему розмальований свастиками.

Пам’ятник Шолом-Алейхему розташований недалеко від синагоги на вулиці Шота Руставелі.

За фактом осквернення пам’ятника поліція відкрила кримінальне провадження за статтею “Хуліганство”.

Всеукраїнська Рада Церков і релігійних організацій рішуче засудила наругу над пам’ятником. “Це, безперечно, акт вандалізму та замах на міжнаціональний і міжрелігійний мир в Україні”, – йдеться у заяві ВРЦіРО.

“Ми вважаємо такі акти неприпустимими та звертаємо увагу на те, що системність, з якою зловмисники вчиняють акти вандалізму і наруги, свідчить про зацікавленість третьої сторони завдати шкоди українсько-єврейським відносинам та виставити українців перед світом як закоренілих антисемітів. Але ми знаємо, що антисемітизм та вандалізм не користуються підтримкою широкого загалу українського суспільства. Тому ми просимо усіх наших співгромадян поставити рішучий заслін ворожим спробам розпалити вогонь міжнаціональної і міжрелігійної ворожнечі в Україні”, – наголошується у  заяві.

Також ВРЦіРО звернулась до Національної поліції та МВС України з проханням розслідувати зазначений інцидент і притягнути винних до встановленої законодавством відповідальності.

Comments are closed.