Архиєпископ Кримської єпархії ПЦУ Климент передав президенту Росії Володимиру Путіну листа з проханням не знищувати Української Православної Церкви в Криму.

Про це повідомляє Крим.Реалії.

“Я був в адміністрації президента (Росії – ред.), і у мене була там зустріч. Під час зустрічі я передав листа. Про це беззаконня, яке відбувається для знищення Української Православної Церкви в Криму, я повідомив президенту Росії Путіну. У листі я описав проблему, яка є. І просив вирішити три питання. Перше питання – це питання реєстрації, друге – питання збереження храму, і третє питання про те, щоб за нами залишилося все те, що було в української громади до 2014 року. Я просив, щоб Путін дав відповідне доручення Аксьонову, і той ухвалив рішення. Ось це три пункти, які були в листі Путіну”, – повідомив архиєпископ.

Також архиєпископ Климент розповів в адміністрації Путіна і про рішення російського суду знести храм ПЦУ в Євпаторії.

Публічних коментарів адміністрації президента Росії щодо листа архиєпископа Климента немає.

  • У Кафедральному соборі святих рівноапостольних Володимира і Ольги в Сімферополі проводить богослужіння громада Кримської єпархії УПЦ КП, яка перейшла до ПЦУ.
  • Від лютого 2019 року російське Мінмайна Криму почало вимагати від громади звільнити приміщення собору, пояснюючи це закінченням терміну дії договору з єпархією УПЦ КП.
  • Комітет ООН з прав людини двічі просив Росію не виселяти ПЦУ із собору. Окупаційна влада Криму стверджує, що не отримувала рекомендацій ООН щодо храму ПЦУ.
  • 14 листопада Арбітражний суд Центрального округу російської Калуги відхилив касаційну скаргу представників ПЦУ щодо рішення російського Мінмайна анексованого Криму про розірвання договору оренди собору.

Comments are closed.