Перший заступник голови Офісу президента Сергій Трофімов пообіцяв особисто вивчити випадки перереєстрації храмів на Буковині, які прибічники Російської Церкви в Україні (УПЦ МП) називають “незаконними”.

Про це він заявив на прес-конференції 25 листопада. Відповідний фрагмент відео було опубліковано на сторінці Чернівецько-Буковинської єпархії РПЦвУ в Facebook.

Так, під час прес-конференції журналістка запитала, що хотіли представники РПЦвУ, які перестріли Трофімова на вулиці.

Сергієм Трофімов особисто займеться вивченням незаконної перереєстрації храмів УПЦ на Буковині

(37 сек) Сергій Трофімов, перший заступник голови Офісу президента України, дав чітку відповідь журналістці, активній прихильниці ПЦУ, що він особисто займеться вивченням незаконної перереєстрації храмів УПЦ на Буковині.

Опубліковано Чернівецько-Буковинська єпархія УПЦ Понеділок, 25 листопада 2019 р.

“Хотіли, щоб все відбувалося у рамках закону. Вони не хочуть до себе ніякого особливого ставлення, але не хочуть, щоб незаконно перереєстрували їх надбання”, – відповів Трофімов.

Журналістка запитала: “А ви вважаєте, що це відбувається незаконно?”

У відповідь на це запитання Трофімов заявив, що “в цьому треба розібратися”.

На уточнення, чи буде він з цим розбиратися, перший заступник голови ОП заявив: “Я буду розбиратися”.

Нагадаємо, що на Вінниччині Російській Церкві в Україні допомагає керівництво обласного управління Нацполіції і міський суд, які перешкоджають роботі вінницького реєстратора Ігоря Салецького.

“У такий спосіб чиниться тиск не лише на нього, але і на всі відповідні підрозділи в Україні. Мовляв, “ви все ще реєструєте? То ми прийдемо і до вас!” – повідомив речник ПЦУ архієпископ Євстратій Зоря.

Також реванш проросійських сил спостерігається у проваленні конкурсу на посаду “релігійного міністра”, під час якого прибічникам Російської Церкви не вдалося провести свою маріонетку – Юрія Решетнікова.

Comments are closed.