Православна Церква України спростувала міф про те, що червона нитка на зап’ястку, зав’язана особливим чином, оберігає від зла.

“Як наслідок своєї недосконалості, слабкості духу та маловір’я людина схильна покладати надію на щось вигадане, вірити у різноманітні забобони, які шкодять нашому духовному життю, пізнанню Бога та істинної віри. Одним із таких забобонів є віра в те, що червона нитка на зап’ястку, зав’язана особливим чином, нібито оберігає від зла, вроків, хвороб чи інших напастей”, – йдеться у повідомленні пресслужби ПЦУ у Facebook.

У ПЦУ розповіли, що традиція зав’язування червоної нитки на руці бере свій початок від настанов окремих тлумачів містично-філософського вчення кабали, а також вірувань деяких індусів. Таку нитку батьки або жреці в’язали на знак посвяти дітей Ваалу (відомому в давнину фінікійському і західносемітському ложному божеству-демону).

“Але ж йдеться не про теоретичне дослідження ритуалів минулого, а про практику з сьогодення, через яку відбувається долучення до них! З якою метою ви зав’язуєте на руці червону нитку? Ви просите захисту, – але у кого? Хіба християни не знають, що найкращий захисник – Господь і наша віра”, – наголосили у ПЦУ.

ПЦУ розповідає, що, зрештою, ми носимо різноманітний одяг, який складається із червоних, чорних, білих чи інших ниток. “Але це всього-на-всього нитки, тканина, зовнішній одяг, це матеріальна, створена людиною річ, яка є тлінною… То яка в ній сила? Сила – у нашому дусі, нашій вірі, наших молитвах. Сила – у Бозі”, – зазначили у ПЦУ.

“Тож не через талісмани й амулети незрозумілого для нас сенсу і походження, а завдяки істинній вірі в Бога та Його благодатній допомозі маємо захист від зла та зміцнення сил для того, щоби творити добро”, – підсумували у Церкві.

Раніше у ПЦУ розвіяли міф про заборону вінчатися у високосний рік та  про “магічні” числа 666 і 13.

Comments are closed.