Людиною 2019 року має стати глава РПЦ в Україні митрополит Онуфрій.

Таку думку висловив голова Відділу зовнішніх церковних зв’язків Московського Патріархату митрополит Іларіон, коментуючи той факт, що американський журнал Time назвав людиною року шведську школярку Грету Тунберг, яка активно виступає на захист екології, передає Інтерфакс-Релігія.

“Я б назвав людиною року в цьому році Блаженнішого митрополита Київського і всієї України Онуфрія”, — сказав в ефірі телеканалу “Росія-24”.

На думку митрополита Іларіона, предстоятель “канонічної УПЦ” — “видатний пастир, якому вдалося в дуже складній ситуації провести Церкву через випробування”.

“Йдеться про самий початок року, коли Патріарх Варфоломій видав Томос про автокефалію розкольників, коли чинився колосальний тиск на Українську Церкву для того, щоб схилити її до розколу. Блаженніший митрополит Онуфрій з честю пройшов через всі ці випробування, а разом з ним дуже консолідовано пройшла через всі ці випробування очолювана ним Українська Православна Церква”, – заявив російський архієрей.

Як повідомляли раніше ЗМІ, у верхівці РПЦ в Україні триває підготовка перевороту з метою відставки митрополита Онуфрія. Нібито благословіння на це вже дав очільник РПЦ Кирило.

Comments are closed.