На Херсонщині в селі Чорнобаївка сталася аварія за участі єпископа ПЦУ Бориса, який збив людину на пішохідному переході.

Про ДТП, яка трапилася ще 13 грудня 2019 року, Релігійній правді повідомило джерело у поліції Херсонської області.

Також були надані фотографії з місця аварії.

Встановлено, що владика Борис (у миру Харко Володимир Юрійович) за кермом автомобіля Peugeot expert скоїв наїзд на пішохода на світлофорі.

Швидка забрала постраждалого до обласної лікарні. Попередній діагноз – закрита черепно-мозкова травма, перелом ноги, забої м’яких тканин.

Правоохоронці опитали свідків та перевірили приватну камеру спостереження. На місці працювала слідчо-оперативна група.

Свідки повідомили, що пішохід перебував у нетверезому стані, однак, нарікає владика Борис, це не було підтверджено експертизою.

Єпископ підтвердив у коментарі Релігійній правді факт ДТП та розповів деталі події. За його словами, він рухався на зелене світло й у сутінках не побачив людину, яка стояла на пішохідному переході.

Місцева вчителька, яка стала очевидицею події, бачила, як чоловік декілька разів ходив переходом туди-назад, а перед самою аварією просто лишився стояти на проїжджій частині.

Владика Борис каже, що це підтверджують кадри з камери спостереження, на яких видно, що пішохід виходить на перехід, зупиняється і 4 секунди стоїть нерухомо.

“Ви розумієте, що це сутінки, погано видно, я їду на зелений сигнал світлофора, і запізно побачив його. У таких умовах, коли сутінки, важко помітити здалеку людину, яка стоїть, не рухається, ще в одягу, колір якого зливається з кольором асфальту”, – нарікає єпископ, наголосивши, що швидкість руху його авто була у визначених законодавством межах.

Своєю чергою джерело у правоохоронних органах наголосило: на який сигнал світлофора їхав єпископ, зараз встановлює слідство.

Аварія за участі єпископа сталася дорогою на Архієрейський Собор ПЦУ. Після повернення із Києва владика Борис відвідав потерпілого у лікарні та сплатив за дві операції, що коштували трохи більше тисячі доларів.

Владика Борис

За словами владики, правоохоронці не зв’язувались з ним і нічого не повідомляли щодо розслідування, втім, за даними Релігійної правди, кримінальне провадження було розпочате.

Також єпископ обурився щодо арешту свого автомобіля, з яким були проведені усі необхідні заходи, після чого мікроавтобус з розбитим вікном було кинуто просто неба на штрафмайданчику. “Немає гарантій щодо збереження мого майна. Я розцінюю це як перешкоджання моїй діяльності”, – наголосив єпископ.

Херсонський єпископ Борис цікавий тим, що мав дуже стрімке кар’єрне зростання в УАПЦ – 2015 року фактично за місяць із мирянина він став єпископом.

Comments are closed.