8 січня поблизу аеропорту іранської столиці сталася авіакатастрофа літака МАУ, який направлявся з Тегерана до Києва. Трагедія забрала життя 176 пасажирів-громадян України, Ірану, Канади, Швеції, Великої Британії, Афганістану та Німеччини..

Папа Римський і релігійні лідери України висловили співчуття рідним і близьким загиблих.

Так, прес-служба Святого Престолу поширила телеграму від імені Папи Римського:

“Дізнавшись з глибоким смутком про катастрофу пасажирського літака Міжнародних Авіаліній України поблизу Тегерана, Його Святість Папа Франциск ввіряє душі загиблих милосердній любові Всевишнього та складає свої співчуття родичам і друзям тих, хто втратив життя. На всіх, кого торкнулася ця трагедія, Його Святість призиває Божі благословення кріпості та миру”.

“Глибоко вражений повідомленням про катастрофу українського літака біля Тегерану та про загибель всіх, хто був на ньому. Прошу у Бога милості для загиблих та висловлюю сердечні співчуття усім, хто внаслідок авіакатастрофи втратив своїх рідних та близьких. Нехай Господь допоможе вам перенести гіркоту цих важких днів. Вічна пам‘ять і вічний спокій померлим”, – написав митрополит Епіфаній у Facebook.

Своєю чергою Глава УГКЦ Святослав закликав усіх вірян Церкви молитися за упокій усіх загиблих, незалежно від їхньої національності та релігійної приналежності. “Нехай Господь буде милосердним до загиблих та дарує розраду рідним і близьким”, – сказав Глава УГКЦ.

Comments are closed.