Суд Бразилії зобов’язав стримінговий сервіс Netflix прибрати з платформи фільм “Перша спокуса Христова”, де Ісуса зобразили як гея, повідомляє The Guardian.

Суддя Ріо-де-Жанейро Бенедікто Абікайр виніс постанову у відповідь на клопотання бразильської католицької організації, яка стверджувала, що фільм “Перша спокуса Христа” образив “честь мільйонів католиків”.

Кадр з фільму “Перша спокуса Христова”

46-хвилинний фільм “Перша спокуса Христова” португальською мовою презентували на Netflix Brazil на початку грудня.

У ньому показано, як Ісус знайомить сім’ю зі своїм партнером на ім’я Орландо. Фільм викликав різку критику релігійних груп та лідерів у Бразилії, де більшість населення складають католики.

Трохи зголом Верховний суд Бразилії скасував рішення, яке зобов’язувало видалити фільм з бібліотеки Netflix. Він знову доступний до перегляду.

Раніше 24 грудня на офіс компанії Porta dos Fundos у Ріо-де-Жанейро, яка знімала фільм, напали. Будівлю закидали “коктейлями Молотова”. Porta dos Fundos позиціонує себе як компанія з виробництва гумористичних шоу. У 2018 році вона отримала статуетку «Еммі» за різдвяний фільм про апостолів, які після Таємної вечері прокидаються із сильним похміллям.

Comments are closed.