Офіс президента не хоче, щоби Андрій Юраш очолив Держслужбу з етнополітики і свободи совісті.

Про це написав у Facebook народний депутат восьмого скликання Борислав Береза, посилаючись на інформацію інсайдерів.

“Це новина, до якої потрібно привернути особливу увагу. Тому що тут очікується не зрада, а зрадище”, – застеріг ексдепутат, нагадавши, що 21 січня відбувся останній етап конкурсу — співбесіда кандидатів на посаду голови Держслужби з етнополітики та свободу совісті (раніше комітет у справах релігій).

За результатами співбесіди, лишилось четверто кандидатів, які отримали бали:

Екс-депутат нагадав, що кандидатів на цю посаду четверо:

1. Екс-глава Держкомітету у справах релігій Андрій Юраш – 6,57

2. Колишній голова Держкомітету у справах національностей та релігій Юрій Решетніков – 6,29

3. Соціолог релігії Києво-Могилянської академії Олена Богдан – 5,01

4. Адміністратор Київської духовної академії Сергій Бортник – 4,72.

“А тепер вишенька на торті. Від інсайдерів відомо, що Офіс Президента не хоче, щоб Кабмін призначив Андрія Юраша на цю позицію, незважаючи на найвищий бал і авторитет у представників усіх конфесій, тому що це дратує московських церковників”, – написав Береза, додавши, що і в “Опозиційної платформи” на цю посаду є свій кандидат.

Береза також нагадав, що конкурс, який триває зараз, є повторним. Перший, який за кількістю балів також вигравав Юраш, – скасували.

“По факту – це вже другий конкурс на цю позицію, яку виграв Юраш. Тоді він вийшов у фінал конкурсу разом з Решетниковим, але з великим балом. І конкурс скасували, щоб Юраша не призначати. Зараз теж скасують або призначать іншого?”, – запитує екснардеп.

Читайте також: Протягнути людину Новинського на “релігійного міністра” допомагають в Офісі президента – ЗМІ

“Якщо проаналізувати інших трьох кандидатів, то з’ясуємо цікаві нюанси. Решетникова і Бортника хочуть бачити на цій позиції представники Московського Патріархату, а Олену Богдан хоче бачити на цій посаді ОП. Загалом виходить, що інтереси України на останньому місці після інтересів Московського Патріархату і Офісу президента. А повинно бути навпаки. Ось і думайте …”, – зазначив Борислав Береза.

Comments are closed.