Всеукраїнський Собор звернувся до президента України Володимира Зеленського з проханням невідкладно скликати засідання РНБО, присвячене протидії демографічній кризі в Україні. За 19 років населення України зменшилося на 11 мільйонів, йдеться у зверненні на сайті Всеукраїнського Собору.

“Україна нині переживає глибоку демографічну кризу: смертність вдвічі більша, ніж народжуваність, кожного дня помирає близько 1620 людей, тоді як народжується всього 920 дітей, дедалі більше посилюється трудова міграція, зростає статистика розлучень тощо. Україна входить в число 30 “найстаріших” країн світу за часткою осіб віком 60 років і старше”, – йдеться у повідомленні.

Всеукраїнський Собор, окрім президента, також звернувся до Верховної Ради, Кабінету міністрів та органів виконавчої влади і місцевого самоврядування.

“Усвідомлюючи, що успіх держави можливий лише тоді, коли в її основі лежить міцна повноцінна сім’я та вічні цінності, глибоко переконані, що захист сім’ї та сімейних цінностей повинен терміново стати важливим пріоритетом влади”, – йдеться у зверненні Собору.

Comments are closed.