Міжнародний кінофестиваль “Кіноасамблея на Дніпрі”, який розпочався у Дніпрі у четвер під егідою РПЦвУ, офіційно скасовано. Інформацію про це підтвердили в Центрі православної культури “Лєствіца”, який є організатором заходу, повідомляє Радіо Свобода.

“Бажаючи зберегти мир і громадський спокій у Дніпрі, оргкомітет вирішив скасувати фестиваль. Ми вибачаємось і сподіваємось на розуміння”, – сказав представник “Лєствіца”, який побажав зберегти анонімність.

Він уточнив, що фестиваль саме скасували, а не перенесли в інше приміщення. Заплановані фільми не будуть демонструватись у Дніпрі.

Водночас один з організаторів акції пікетування кінофестивалю Владислав Мельничук розповів, що у п’ятницю активісти намагались зустрітись з директором Будинку профспілок, де відкрився фестиваль, з вимогою розірвання договору на оренду приміщення з організаторами. Та, як кажуть активісти, директора не було на місці.

Нагадаємо, у четвер ввечері в Дніпрі активісти пікетували міжнародний кінофестиваль “Кіноасамблея на Дніпрі”, який проходив за підтримки РПЦвУ.

Організатори кінофестивалю водночас заявили, що фільми програми – поза політикою, вказавши, що йдеться про “моральне кіно”.

Comments are closed.