У суботу, 1 лютого, до предстоятеля Православної Церкви України митрополита Епіфанія завітала делегація Вселенського патріархату, повідомляє пресслужба ПЦУ.

У складі делегації були митрополит Гальський Еммануїл, митрополит Адріанопольський Амфілохій та другий секретар Священного Синоду Константинопольської Церкви диякон Григорій.

Від Афонського монастиря Пантократор Епіфанія відвідали ігумен Гавриїл та ієромонах Микита. Лагадську митрополію Елладської Православної Церкви представляли архімандрити Петрос, Панайотіс та Димитріос.

“Високоповажні гості прибули до України щоб взяти участь у відзначенні першої річниці інтронізації і привітати Предстоятеля Православної Церкви України”, – йдеться у повідомленні пресслужби ПЦУ.

На зустрічі також були присутні заступник голови Управління зовнішніх церковних зв’язків архієпископ Чернігівський і Ніжинський Євстратій і ректор Київської православної богословської академії протоієрей Олександр Трофимлюк.

Як зазначає пресцентр ПЦУ, під час спілкування йшлося про становлення і розвиток Православної Церкви України, а також налагодження співпраці, зокрема і в освітніх проєктах для духовенства та студентів духовних навчальних закладів.

Comments are closed.