З нагоди першої річниці інтронізації митрополита Епіфанія на сторінці Православної Церкви України у Facebook було опубліковане відео на згадку про цю подію.

Зокрема, у відео показали, як рік тому відбувалася підготовка і як пройшов сам чин інтронізації Предстоятеля, який став першим в історії єдиної помісної Православної Церкви України.

Перша річниця інтронізації Блаженнійшого Митрополита Епіфанія

Дорогі брати і сестри, сьогодні ми відзначаємо знаменну для Українського Православ’я подію – першу річницю інтронізації Блаженнійшого Митрополита Київського і всієї України Епіфанія. Щоб нагадати, як відбувався перший в історії єдиної помісної Православної Церкви України урочистий чин інтронізації Предстоятеля – дивіться у відео.

Опубліковано Православна Церква України Неділя, 2 лютого 2020 р.

Зазначимо також, що чин інтронізації, який відбувся 3 лютого 2019 року, співпадає з днем народження митрополита Епіфанія.

Читайте також: Річниця інтронізації митрополита Епіфанія: ПЦУ опублікувала зворушливе відео

Нагадаємо, що напередодні інтронізації, 2 лютого, митрополит Епіфаній очолив Божественну літургію у Свято-Михайлівському Золотоверхому соборі. Предстоятелю ПЦУ співслужили ієрархи помісних Церков, які прибули до Києва з нагоди свята.

Comments are closed.