Фотографія батька президента Росії Володимира Путіна буде використана в оформленні комплексу “головного храму” Збройних сил РФ, який зводиться неподалік від Москви.

Про це 4 лютого пишуть “Відкриті медіа”.

За даними видання, фото батька російського президента – учасника Великої вітчизняної війни Володимира Спиридоновича Путіна – з’явилося на сайті проекту міноборони “Дорога пам’яті”.

На цьому сайті публікуються фотографії учасників війни, які будуть розміщені на стінах галереї, що веде до храму. “Іменні записи, доповнені портретами, назавжди залишаться в серцях співвітчизників і нащадків”, – йдеться на сайті проєкту.

Довжина галереї “Дорога пам’яті” становитиме 1418 кроків на згадку про кількість днів війни. Скільки саме фотографій фронтовиків будуть використані при оформленні галереї, не повідомляється.

Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков заявив, що Путін не має відношення до появи фотографій у базі.

Крім того “Відкриті медіа” пишуть, що у галереї повинна з’явитися і фотографія діда президента України Володимира Зеленського – світлина вже пройшла модерацію. Однак, зважаючи на те, що фото сучасне (на ній Володимир Зеленський сидить біля могили дідуся) і завантажувати світлини у цю систему може будь-хто охочий, це скидається на жарт.

До речі, на цей час світлина Зеленського на сайті відсутня, однак, профайл з біографією Семена Івановича Зеленського досі доступний за посиланням.

“Головний храм” Збройних сил РФ повинен увійти в десятку найбільших православних храмів світу. За російськими законами, створення і діяльність релігійних організацій в Збройних силах не допускаються.

У списку жертводавців храму, як зазначає “Радіо Свобода”, багато відомих осіб, в тому числі полковник російської військової розвідки Анатолій Чепіга, який за даними слідства у Великій Британії, під ім’ям Руслана Бошірова брав участь в отруєнні Сергія і Юлії Скрипалів у Солсбері.

Comments are closed.