На офіційній сторінці Інформаційно-просвітницького відділу РПЦвУ в соцмережах з‘явився заклик до своїх прибічників не вступати в дискусії у соцмережах, а одразу “банити”, тобто скаржитися в адміністрацію соцмереж.

“Останнім часом у коментарях до публікацій на цій сторінці Українська Православна Церква у Facebook спостерігається  різке збільшення відвертих погроз у бік УПЦ, її священнослужителів та віруючих, розпалювання міжрелігійної ворожнечі, зухвалих та навіть блюзнірських висловлювань щодо православних святинь”, – йдеться у зверненні.

В РПЦвУ стверджують, що винуватцями цієї ситуації є боти. Мовляв, згідно з останніми дослідженнями українського інтернет-простору, за різними підрахунками загальна кількість активних українських Facebook-ботів коливається від 100 тисяч до 1 мільйона.

“До прикладу, під найпопулярнішою публікацією минулого місяця — привітання від дітей-сиріт блаженнішому митрополиту Онуфрію, яка зібрала понад 400 тис. переглядів, 14 тис. лайків та 2 тис. репостів, була й рекордна кількість негативних відгуків. Їх можна було поділити за декількома темами: “гарно співають, але чому москалям”, “чому вони сидять, коли діти стоять”, “розкішний кабінет”, “їм треба було співати російською, бо вони української не розуміють”, декілька інших. Сотні коментарів, приблизно по 20 на кожну з вищезгаданих тем”, – жаліються в РПЦвУ.

Таким чином звичайну людську критику в РПЦвУ вирішили списати на  віртуальних ботів, відкидаючи можливість існування іншої точки зору, окрім прихильності і вихваляння Російської Церкви в Україні.

Comments are closed.