Молебні про дарування вологи проходять в храмах Сімферопольської і Кримської єпархії РПЦ в Україні (УПЦ МП).

“Молебні про дощ йдуть в храмах за розпорядженням правлячого архієрея”, – повідомили 6 лютого “Інтерфаксу” в єпархіальній прес-службі.

Співрозмовник агентства уточнив, що такі молебні організовують не вперше, зазвичай їх починають проводити після звернення влади до єпархії.

Як повідомлялося, основні водосховища Криму заповнені на 37%, цих запасів повинно вистачити до червня. Найбільш напружена ситуація через відсутність опадів склалася в Сімферополі, де рівень води виявився вдвічі нижчим, ніж торік.

Читайте також: Олімпійський курорт у Сочі запросив шамана для “виклику снігу”

5 лютого представники адміністрації Сімферополя заявили, що вирішили обмежити подачу води: від 10 лютого повинні були повністю відключити гаряче водопостачання в будні дні, а холодну воду подаватимуть за графіком – вранці і ввечері по чотири години. Однак увечері того ж дня з’явилося повідомлення, що обмежень поки не буде, оскільки почалися дощі.

Водночас прем’єр Криму Юрій Гоцанюк попередив, що “у разі особливої ​​необхідності” розроблена схема “буде приведена в дію”.

Науковий керівник Гідрометцентру Росії Роман Вільфанд раніше повідомив, що атмосферний фронт принесе на Кримський півострів сильні опади і поривчастий вітер, і ситуація з запасами води повинна покращитися.

До окупації Криму Росією 2014 року близько 85% потреб місцевих жителів в прісній воді забезпечував Північно-Кримський канал, що йде від Дніпра. Після російської інтервенції українська влада ухвалила рішення перекрити канал.

Comments are closed.