Молодий священник РПЦвУ, який служив у селі Каракурт (колишнє Жовтневе), Болградський район Одеської області, покінчив життя самогубством. Його знайшли повішеним.

Про це Релігійній правді повідомили місцеві жителі, які побажали не розкривати свої імена. “Дуже здивувалась, як можна так. Той, хто дає поради, як нам жити, зробив таке”, – зауважила одна із жительок Болградського району.

За даними місцевих, отець Ярослав, якому було до 30 років, повісився через те, що його дружина підтримувала інтимні стосунки зі школярем, учнем 11-го класу. Про це у селі не говорив тільки ледачий, тож, можливо, чутки про матушку погіршили і так нелегкий душевний стан священника.

Трагедія сталася у січні. Тіло священника виявила у його будинку поліція, яка прибула за викликом сусідів.

Водночас дружина священника зникла з села разом із грошима, які збирали на храм. За деякими даними, матушка нібито втекла до Києва, де служить священником її брат.

Цю версію спочатку підтверджували джерела з Одеської єпрархії, однак, пізніше там почали говорити, що самогубства не було, а священника насправді вбили.

Так чи інакше отця Ярослава поховали без відспівування і навіть не в підряснику – як мирянина. Нікого з місцевого духовенства РПЦвУ на похороні не було.

У Каракуртській сільраді офіційно інформацію не підтвердили, проте факт смерті священника не заперечили.

Comments are closed.