США разом з 26 країнами світу, зокрема, Україною, створили новий Міжнародний альянс релігійної свободи, який прагне зменшити релігійні переслідування у світі, повідомляє Christianity Today.

“Ми разом говоримо, що свобода віросповідання чи переконань не є західним ідеалом, а справжня основа суспільства”, – заявив держсекретар Майк Помпео вчора під час обіду в Державному департаменті США, відкриваючи альянс, в якому братимуть участь представники кожного уряду.

Перша зустріч альянсу припала напередодні Національного молитовного сніданку, який збирає міжнародних релігійних та дипломатичних діячів раз на рік на захід, який проводить члени Конгресу та організований Міжнародним фондом, християнською організацією, також відомою як “Сім’я” або “Братство”.

Польща, одна з країн альянсу, заявила у спільній заяві з Державним департаментом, що наступна зустріч міністрів щодо просування релігійної свободи відбудеться 14–16 липня у Варшаві.

“Опираючись на успіхи міністерств 2018 і 2019 років, які отримали Сполучені Штати, у 2020 році дозволить країнам ділитися різними підходами, обговорювати різні точки зору в дусі узгодженості та взаємодоповнюваності та розв’язання проблем, що загрожують свободі віросповідання чи переконань”, – йдеться в заяві Держдепу.

Крім Польщі та США, іншими країнами-засновниками Міжнародного альянсу релігійної свободи є: Албанія, Австрія, Боснія і Герцеговина, Бразилія, Болгарія, Колумбія, Хорватія, Чехія, Естонія, Гамбія, Грузія, Греція, Угорщина, Ізраїль, Косово, Латвія, Литва, Мальта, Нідерланди, Сенегал, Словаччина, Словенія, Того, Україна та Великобританія.

Comments are closed.