У п’ятницю, 7 лютого, Предстоятель Православної Церкви України зустрівся з послом Європейського Союзу, головою Представництва ЄС в Україні Матті Маасікасом, повідомляє пресслужба ПЦУ.

На зустрічі також був присутній заступник голови Управління зовнішніх церковних зв’язків архієпископ Чернігівський і Ніжинський Євстратій.

Митрополит Епіфаній висловив вдячність за тверду підтримку України з боку Європейського Союзу як у контексті протидії зовнішнім викликам, так і на шляху державотворення.

Його Блаженство розповів високоповажному гостю про становлення Православної Церкви України та забезпечення її подальшого міжнародного визнання.

Блаженнійший владика підкреслив важливість підтримки України та посилення тиску на Росію для відновлення суверенітету і територіальної цілісності нашої держави.

Також сторони розглянули виклики, з якими стикається помісна Українська Православна Церква, зокрема на тимчасово окупованих Росією територіях Донбасу та Криму.

Окрім того, було обговорено перспективи візиту Предстоятеля до Брюсселя та домовлено про подальшу підтримку двосторонніх контактів.

Матті Маасікас привітав Його Блаженство із річницею інтронізації та побажав успіхів у процесі розвитку й утвердження автокефальної Православної Церкви України.

На завершення спілкування Митрополит Епіфаній закликав Боже благословіння на усі благі справи, втілення яких є завданням пана Посла у його відповідальній роботі. “Нехай Господь допомагає Вам у служінні інтересам правди”, – зокрема сказав Блаженнійший владика.

Comments are closed.