Міністр культури, молоді та спорту Володимир Бородянський оголосив результати конкурсу на посаду Голови Державної служби з етнополітики та свободи совісті. Переможцем він обрав соціолога релігії Олену Богдан.

Про це чиновник заявив в інтерв’ю РБК-Україна, передає РІСУ.

Читайте також: Протягнути людину Новинського на “релігійного міністра” допомагають в Офісі президента – ЗМІ

“Я подав в Кабінет міністрів свої пропозиції. Я обрав Олену Богдан і рекомендував Кабінету міністрів її на цю посаду”, – підтвердив чиновник.

Тепер справа лишилася за Кабміном, який має призначити посадовця.

Олена Богдан – соціологиня, доцентка кафедри соціології в Національному університеті “Києво-Могилянська академія”, давно працює як дослідниця у сфері релігієзнавства зі значним міжнародним досвідом. Викладає в НаУКМА та Київському політехнічному інституті.

Має досвід суспільствознавчих досліджень у вишах США, Канади, Великої Британії. Найбільше цікавиться питаннями суспільного розвитку, етики та релігійності, позитивного потенціалу особистості.

Читайте також: Нардеп про конкурс на головного з релігії: “Навіщо створювати комісії, які не мають жодного впливу”

Раніше в інтерв’ю РІСУ Богдан розповідала про особливість сприйняття Церкви та побудови довіри в сучасному суспільстві.

  • Конкурс на посаду глави Держетнополітики проводиться повторно. Перший, оголошений у вересні, закінчився безрезультатно. Його “обнулили”, виставивши Андрію Юрашу 0,5 бала “за досягнення результатів”. До наступного етапу – розгляду Кабміном – не були допущені ні Юраш, ні його єдиний на той момент конкурент Юрій Решетніков.
  • На цей раз на посаду голови Держслужби претендували 24 особи. Після першого іспиту на знання законодавства кандидатів лишилось 17. Тест на абстрактне мислення “відсіяв” ще чотирьох. В результаті до фінального етапу дійшло 11 людей. Ще 5 осіб не з’явились на співбесіду і з шістьох, що залишилися, обрали чотирьох фіналістів. З них Юраш отримав найвищий результат.
  • Неофіційна інформація про те, що міністр культури підтримав кандидатуру Олени Богдан, яка є вигідною Офісу президента, з’явилася  ще наприкінці січня.
  • “Офіс президента готує знищення нової Церкви. Сьогодні мало бути призначення третьої в рейтингу О. Богдан. Отже, у двобої між нью-табачником з офісу президента і громадськістю, стейкхолдерами і віруючою спільнотою, схоже, перемагає агентура Москви з Банкової”, – написала тоді релігійна оглядачка Ярослава Міщенко.

Comments are closed.