Нова книга о. Михайла Димида “Богослов’я свободи: українська версія” презентує читачеві богословський аналіз подій Революції гідності та її наслідків для українського суспільства.

Про це повідомили на Богословському факультеті УКУ, передає РІСУ.

Революція гідності стала місцем народження нової України й українського богослов’я свободи, яке “тут і тепер” відповідає на інтелектуальні та духовні запити людини. Майдан 2013–2014 року розглядається не лише як важлива суспільно-політична подія, бо ж він, крім того, сформував духовний простір, який вплинув на суспільство та Церкву.

Важливою темою в книзі є осмислення зв’язку між громадянським суспільством і духовною спільнотою, яка зародилася на Майдані. Християнська спільнота Майдану була прикладом живої Церкви, яка є надконфесійною, відкритою та тісно пов’язаною з традицією Київської Церкви.

Артикулюючи нове для українського контексту богослов’я, що з’явилося під час Революції гідності, автор показує його спрямованість у майбутнє та зв’язок із подібними тенденціями у світі, що дозволяє такому богослов’ю стати важливим рушієм змін у пострадянському суспільстві.

Автор формулює власну версію богослов’я Майдану, яка опирається на концепт свободи та сприяє діалогу між усіма гілками християнства, а також із представниками інших релігій в Україні.

Книга “Богослов’я свободи: українська версія” вийшла у світ  за сприяння та підтримки Благодійному фонду “Повір у себе” і видавництву УКУ. Дизайн обкладинки розробила Іванка Димид.

Comments are closed.