Кримському активісту Олегу Приходьку, який утримується в СІЗО у Криму, працівники так званих “правоохоронних органів” відмовляють у проведенні побачення зі священником.

Про це Уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова написала на своїй сторінці у Facebook, передає УНН.

Так, омбудсмен розпочала робочу поїздку у Чонгар, де на території КПВВ відбудеться виїзне засідання Комітету Верховної Ради України з питань прав людини, деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій Донецької, Луганської областей, Автономної Республіки Крим та міста Севастополя.

“Дорогою до місця призначення мала важливу розмову з архієреєм Православної Церкви України, архієпископом Сімферопольським і Кримським Климентом. Обговорили з ним питання його недопуску до кримського активіста Олега Приходька, який незаконно утримується в “ФКУ СИЗО 1 УФСИН России по Республике Крым и города Севастополь”. Повідомила, що 10 лютого направила до Уповноваженого з прав людини в РФ Тетяни Москалькової звернення щодо забезпечення допуску до українського політв’язня архієрея Климента та рідних Приходька”, – написала Денісова.

Олег Приходько / Радіо Свобода

Вона також запевнила архієпископа Климента, що у разі, якщо російська окупаційна влада продовжить ігнорувати норми міжнародного права та не допустить архієрея до Олега Приходька, нею будуть вжиті відповідні заходи реагування.

  • 8 лютого 2019 року співробітники кримського главку ФСБ провели обшук у проукраїнського активіста ОлегаПриходька.
  • Силовики вилучили у нього українську символіку, прапори партії “Свобода”, червоно-чорні прапори, портрет Степана Бандери, техніку і домашні CD-диски. Після обшуку Приходько відвезли до Сімферополя, де допитували, розпитуючи про його діяльність і зв’язки на материковій частині України.
  • Активісту висунули звинувачення у підготовці до терористичного акту, придбанні і зберіганні вибухових речовин або вибухових пристроїв.
  • Згідно з рішенням російського суду Сімферополя, Приходьку продовжили арешт до 10 квітня.
  • Омбудсмен Людмила Денісова від початку року вимагає допустити священника до утримуваного в СІЗО у Криму  Приходька.

Comments are closed.