Митрополит Київський і всієї України Епіфаній днями провів зустрічі з іноземними дипломатами.

Так, 10 лютого Предстоятель ПЦУ прийняв посла Словацької Республіки в Україні Марека Шафіна.

Як повідомляє пресслужба ПЦУ, сторони обговорили древнє історичне минуле та сучасний процес становлення й міжнародного визнання помісної Української Православної Церкви.

На зустрічі йшлося також про релігійну й соціально-економічну ситуацію в Україні і світі, розвиток духовної освіти та ряд інших актуальних питань.

“Бажаю Вам наснаги, сил і Божої допомоги задля розвитку дружніх взаємовідносин між нашими народами”, – сказав Його Блаженство послу на завершення зустрічі.

За кілька днів, 12 лютого, до митрополита Епіфанія завітав посол Південно-Африканської Республіки в Україні Андре Йоханнес Гроеневальд.

Його Блаженство розповів високоповажному гостю про історичний розвиток помісної Української Православної Церкви та отримання Патріаршого і Синодального Томосу, який навіки засвідчив нашу автокефалію.

Зі свого боку посол ПАР поділився враженнями про столицю України та висловив захоплення красою українських храмів.

Окрім того, сторони обговорили низку питань, що становлять спільний інтерес.Йшлося, зокрема, про ситуацію на окупованих територіях, релігійну, міжконфесійну та соціально-економічну ситуацію, позитивну діяльність української діаспори у ПАР тощо.

Також було розглянуто можливість використання досвіду Південно-Африканської Республіки задля успішної реінтеграції Донбасу.

“Якщо Росія виведе війська, то ми знайдемо порозуміння на Донбасі, а особливо за підтримки таких друзів, як Південно-Африканська Республіка”, – сказав Блаженнійший владика.

Comments are closed.