Заступник секретаря РНБО, генерал Збройних сил України Сергій Кривонос в інтерв’ю “Главкому” перелічив інституції, на які впливає Росія для дестабілізації  України. В число агентів впливу увійшла РПЦ в Україні (УПЦ МП), яку чиновник назвав Російською Церквою, що “по краплині наповнює чашу російських інтересів”, повідомляє “Релігія в Україні”.

Відповідаючи на запитання “Якщо на цьому етапі РФ робить ставку не на відкриті бойові дії, а на дестабілізацію всередині України, то які ресурси для цього є в арсеналі Путіна?”, Сергій Кривонос сказав:

“По-перше, він (Путін) має великий досвід в таких справах. Адже дестабілізація в нашій країні почалась набагато раніше, ніж сама війна. Давайте згадаємо, як після Майдану активізувалися проросійські сили на території нашої країни. Згодом до них доєдналися такі рухи, як “казачество”. Крім того, ще є Російська Церква. Моментально піднялися всі організації, які фінансуються російськими грошима. Таких зараз більше 150. Питання залишаються досі відкритими щодо всіх фондів, організацій, товариств, об’єднань, які існують на нашій території і по краплині наповнюють чашу російських інтересів”.

Заступник секретаря РНБО зазначив, що “цей ворог ніколи не заспокоїться”. Він продовжує посилювати свій вплив і вдосконалювати методи гібридної війни. Передусім це – інформаційно-психологічні операції і розхитування ситуації всередині України руками самих українців.

“Недопрацювання з боку влади щодо висвітлення реальних загроз з боку РФ і “русского міра” є тією проблемою, яка дозволяє цими людьми маніпулювати. З того боку граються навколо питань потужності колишнього СРСР. Люди, які в ті часи були молодими, сильними і здоровими, забули увесь негатив радянських часів. У них тоді був певний соціальний пакет, який дозволяв їм відчувати себе щасливими. Він дозволяв їм почуватись відносно впевненими у завтрашньому дні”, – пояснив Сергій Кривонос.

Comments are closed.