Депутати Київради не погодились на виділення землі церкві Московського Патріархату (РПЦвУ).

Відповідний проєкт рішення на розгляд київським депутатам запропонували під час засідання 13 лютого, повідомляє “Релігія в Україні” з посиланням на Depo.Київ.

Більшість депутатського корпусу висловилась проти надання землі громаді РПЦвУ (УПЦ МП).

Під час обговорення лунали думки, що навіть за часів Януковича громадам РПЦвУ не видавали землю у Києві, бо храмів цієї конфесії у столиці і так чимало.

Хтось говорив, що громада, яка просить землю у міської влади, ось-ось перейде в юрисдикцію Православної Церкви України. Але, на переконання деяких депутатів, це все лише на словах і не можна давати землю, поки ця церква, як вони сказали, не стане українською.

З іншого боку, один із керівників фракції “Єдність” Володимир Яловий, соратник колишнього мера столиці Олександра Омельченка, висловився у стилі “какаяразніца”. Зокрема, він заявив, що люди ходять до церкви, і їм нецікава політика, тож немає нічого поганого, якщо церковникам, нехай і “московським”, виділять землю.

Зрештою депутати вирішили не підтримувати це питання і церква Московського Патріархату залишилась без землі.

Судячи з порядку денного Київради, йшлося про релігійну громаду Успенської парафії у Дарницькому районі, яка просила про виділення “земельної ділянки для будівництва, експлуатації та обслуговування” храму Успіння пресвятої Богородиці на вулиці Тальнівській, 4.

Comments are closed.