Предстоятель Української Православної Церкви (ПЦУ) митрополит Епіфаній не має планів щодо відвідання Чорногорії.

Про це повідомили у пресслужбі ПЦУ у зв‘язку із запитами від представників медіа з Чорногорії щодо повідомлень про “візит Митрополита Київського і всієї України, Предстоятеля Української Православної Церкви” до Чорногорії наприкінці лютого 2020 року.

“Єдиним Предстоятелем автокефальної Української Православної Церкви, Митрополитом Київським і всієї України, який має повне канонічне спілкування з його всесвятістю Вселенським Патріархом Варфоломієм як Предстоятель помісної Церкви, є його блаженство митрополит Епіфаній. Він не має планів щодо відвідання Чорногорії”, – йдеться у повідомленні пресслужби.

Також наголошується, що “митрополит Російської Православної Церкви у Києві владика Онуфрій та інші архієреї Московського Патріархату, яких, як можна зрозуміти з повідомлень, запрошено до Чорногорії, не представляють автокефальну Українську Православну Церкву, визнану Вселенським Патріархатом”.

“Автокефальна Українська Православна Церква поважає канонічний порядок та не втручається у питання, які стосуються Чорногорії, і так само очікує поваги до канонічного порядку в питаннях, які стосуються України”, – наголосили у ПЦУ.

Як повідомлялось раніше, очільник Російської Церкви в Україні (УПЦ МП) митрополит Онуфрій з чотирма єпископами 29 лютого візьме участь в урочистих заходах на честь Сімеона Мироточивого в Подгориці, столиці Чорногорії.

Comments are closed.