26 лютого в Аммані, Йорданія, відбувається організована РПЦ зустріч представників помісних Церков, на якій обговорюють “проблеми світового православ’я”.

За даними Credo Press, на зустріч прибули делегації шістьох помісних Церков з п’ятнадцяти – Єрусалимської, Польської, Російської, Румунської, Сербської та Чеських земель і Словаччини. І тільки чотири з них представлені на найвищому рівні – це Патріархи Московський Кирило, Єрусалимський Феофіл, Сербський Іриней, а також Митрополит Чеських земель і Словаччини Ростислав.

Фото: Telegram Віктора Коцаби

На зустрічі був і очільник РПЦвУ (УПЦ МП) митрополит Онуфрій, який виступив з доповіддю.

Про це повідомляє Центр інформації РПЦвУ у Facebook.

Фото: Центр інформації РПЦвУ у Facebook

За планом зустріч триватиме до 13:15 з перервою на загальне фотографування. Після цього прибулі делегації зустрінуться з королем Йорданії Абдаллою II бен Аль-Хусейном і пообідають з ним.

На закінчення заходу планується підписання документа за підсумками “братської зустрічі”. Завершиться подія бенкетом від імені друга Путіна – принца Газі бен Мухаммада.

  • Фото: orthodoxjordan.org
  • Фото: orthodoxjordan.org
  • Фото: orthodoxjordan.org
  • Фото: Центр інформації РПЦвУ у Facebook
  • Фото: Telegram Віктора Коцаби

Примітно, що зустріч проходить у суворо конфіденційному режимі. ЗМІ заборонено висвітлювати всі події навколо наради. Про це повідомив російський богослов Андрєй Кураєв.

“За даними наших джерел, кілька груп журналістів вже вигнали з готелю – у тому чсислі дві групи з Росії. Останні намагались знімати те, що відбувається в готелі з даху будинку навпроти, але їм завадила поліція. За нашими даними, Єрусалимський Патріарх Феофіл блогословив тільки одне ЗМІ висвітлювати роботу наради – державний йорданський канал”, – йдеться у повідомленні.

Comments are closed.