24 лютого єпископат Православної Церкви України молитвою вшанував пам’ять Предстоятеля Української Автокефальної Православної Церкви у 2000–2015 роках Митрополита Київського і всієї України Мефодія Кудрякова.

У день 5-х роковин з дня смерті Блаженнішого Мефодія в Тернополі у кафедральному соборі Різдва Христового відбулася Божественна літургія, яку очолив митрополит Вінницький і Барський Симеон, передає пресслужба ПЦУ.

Його Високопреосвященству співслужили митрополит Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр, архієпископ Тернопільський і Кременецький Нестор, архієпископ Тернопільський і Бучацький Тихон, архієпископ Чернівецький і Хотинський Герман, архієпископ Житомирський і Поліський Володимир, єпископ Фастівський Володимир, духовенство різних єпархій ПЦУ.

На запричасному стиху спогадами про Блаженнійшого Мефодія поділився архієпископ Чернівецький і Хотинський Герман.

Наприкінці літургії до присутніх на богослужінні звернувся митрополит Вінницький і Барський Симеон.

Після Божественної літургії архієреї та духовенство відслужили панахиду за упокій душі спочилого Предстоятеля Української Автокефальної Православної Церкви Митрополита Мефодія у кафедральному соборі.

По завершенні на могилі спочилого в Бозі Предстоятеля УАПЦ була відслужена літія.

Вшанувати пам’ять Митрополита Мефодія і помолитися за упокій його душі прийшли міський голова Тернополя Сергій Надал, голова обласної ради Віктор Овчарук, парафіяни собору, тернополяни.

Блаженнійший Мефодій відійшов до Господа 24 лютого 2015 року на 66-му році життя внаслідок хвороби. 27 лютого 2015 року був похований на території собору Різдва Христового на вул. Руській в Тернополі, який був митрополичою резиденцією.

Comments are closed.