Колишній народний депутат України Ігор Рибаков з Одещини облаштував своє помешкання на березі Дунаю у місті Вилковому Одеської області – це великий маєток з вертолітним майданчиком та власною церквою, повідомляє Радіо Свобода.

На приватні угіддя екснардепа журналісти програми “Схеми: корупція в деталях” (спільний проєкт “Радіо Свобода” та телеканалу “UA:Перший”) натрапили під час пошуку майна придністровського бізнесмена Віктора Гушана.

Знімальна група виявила, що частина узбережжя Дунаю у Вилковому оформлена на Ігоря Рибакова, його родину та помічника, який був з ним протягом кількох скликань у Верховній Раді. “Схеми” зафіксували на цій території вертолітний майданчик, ангар, басейн, кілька будинків, альтанку, сад, причали для катерів та церкву.

Зійти на берег журналістам не дозволили охоронці. На запитання, чи можна потрапити до церкви, один із них відповів: “У нас не відвідують. Згоди нема”. І додав: “Господаря немає. Був би господар – це інше питання. Зв’язатися із ним неможливо”.

“Цю церкву 2012 року освятив сам митрополит Володимир. Згадку про це можна знайти на сайті Одеської єпархії, де сказано, що вона розташована в мальовничому куточку Дунаю та будувалася 2 роки. Про що там не сказано: церква стоїть на приватній території, тут є камери та охоронець. До церкви жодного охочого не пустять”, – йдеться у розслідуванні.

Місцеві мешканці у розмові з журналістами також підтвердили, що церква закрита для “пересічних” відвідувачів.

Ігор Рибаков – народний депутат V, VI та VII скликань Верховної Ради. Очолював провладну парламентську групу “Реформи заради майбутнього”, яку пов’язують зі схемами підкупу депутатів-перебіжчиків. Його ім’я фігурувало в історії з “чорною касою “Партії регіонів”. Також за президентства Віктора Януковича він відзначився, в тому числі, голосуванням за так звані “закони 16 січня”, які обмежували права громадян на свободу та суперечили Конституції. Сам він потім переконував, що не голосував, хоча це зазначено в системі голосування на офіційному парламентському сайті.

2019 року Ігор Рибаков також намагався пройти до ВР вже IX скликання, але на окрузі його переміг кандидат від партії “Слуга народу”.

За допомогу РПЦвУ (УПЦ МП) Ігор Рибаков нагороджений знаком ордена “Св. Князь Володимир”, орденом “Різдва Христового” та ін.

Comments are closed.