Недільні урочисті служіння у Ватикані на честь Великодня цьогоріч пройдуть без присутності вірян, щоби запобігти поширенню коронавіруса, повідомила префектура Папського дому.

“Префектура Папського дому оголошує, що через чинну надзвичайну ситуацію у галузі охорони здоров’я всі літургії Страсного тижня будуть проходити без фізичної присутності вірян”, – йдеться в повідомленні.

Раніше служба друку Святого престолу інформувала, що Собор Святого Петра у Ватикані, а також площа перед ватиканською базилікою з вівторка закриті для туристів у рамках посилення заходів проти коронавіруса.

Читайте також: Богослужіння онлайн: список українських храмів, звідки ведуться трансляції

Крім того, припинили роботу поштове відділення на площі Святого Петра, два книжкових магазини ватиканського видавництва і фотослужба щоденної газети L”Osservatore Romano, де паломники могли придбати фотографії з папських аудієнцій, а також магазин одягу та їдальня для службовців Ватикану.

Всі встановлені заходи будуть діяти у Ватикані до 3 квітня, якщо з боку влади не надійде інших вказівок.

Минулого тижня глава служби друку Святого престолу Маттео Бруні повідомив журналістам про перший випадок зараження коронавірусом у Ватикані.

Пізніше пресслужба Папської академії життя уточнила, що позитивний результат дав тест на COVID-19, зроблений одним із учасників заходів 26-28 лютого, які були організовані цією структурою Римської курії.

За інформацією ЗМІ, ще кілька людей в місті-державі з метою обережності були поміщені в карантин, хоча зроблені ними тести дали негативний результат.

Comments are closed.