У зв’язку з оголошеним у Чорногорії карантину через поширення коронавірусу, масові протести вірян, які виступають проти закону про свободу віросповідання, тимчасово припинені.

Про це повідомляється на сайті Чорногорсько-Приморської митрополії.

У Церкві заявили, що мають намір дотримуватися рішення компетентних державних органів щодо загрозливої епідемії коронавірусу, своєчасно інформуючи вірян про подальші кроки.

Читайте також: ПЦУ хотіли використати у протистоянні, яке триває у Чорногорії – арх. Євстратій

“Ми посилаємо слова розради і підбадьорення вірних і всіх людей доброї волі з нагадуванням про те, що протягом всієї історії Церкви і людства з’являлося багато подібних епідемій і хвороб, але що з допомогою молитви і Божою допомогою вони були переможені і зцілені. Немає сумнівів, що так і буде цього разу”, – йдеться в повідомленні.

  • Протести у Чорногорії почалися з грудня після прийняття закону, який дозволяє державі отримати власність релігійної громади, якщо вона не може довести, що ця власність належала їй до 1918 року.
  • Сербська православна церква вважає закон дискримінаційним. На думку СПЦ, він має на меті захопити її майно в Чорногорії.
  • Сербська православна церква є найбільшою конфесією в Чорногорії, маленької країни з населенням 620 тисяч людей.
  • Президент Чорногорії Міло Джуканович звинуватив Сербію і Росію в використанні православної церкви для підриву незалежності країни, її членства в НАТО і спроб вступити в Євросоюз.

Comments are closed.