Апостолська пенітенціарія — один із трьох трибуналів Святого Престолу — видала спеціальну індульгенцію (тобто прощення гріхів) щодо людей, інфікованих коронавірусом SARS-CoV-2, а також членів їхніх родин і медичних працівників. Текст індульгенції виклала пресслужба Ватикану.

«Дар спеціальної Індульгенції надаємо вірянам, хворим на COVID-19… а також медичним працівникам, членам родин та всім, хто з будь-якої причини, навіть через молитву, турбується про них», — ідеться в тексті.

Далі зазначається, що всі постраждалі від COVID-19 можуть прагнути Христового прощення (тобто відпускання гріхів) і наводяться конкретні інструкції, як це можна зробити.

Читайте також: У Молдові коронавірус виявили у людей, які повернулися з Почаївської лаври

Одна з них передбачає слухання Святої Меси через онлайн-трансляцію: через коронавірус Папа Римський закликав вірян не збиратися на площі Святого Петра, аби не наразитися на небезпеку зараження. Також необхідно прочитати певну кількість молитов.

Тим же, хто молиться за здоров’я медиків, приписують перечитувати Святе Письмо протягом пів години.

Станом на зараз у Ватикані найменшій державі світу відомо лише про один випадок зараження коронавірусом. Його зафіксували ще 6 березня. Сам Папа Римський, попри повідомлення ЗМІ про погіршення стану здоров’я, не інфікований SARS-CoV-2.

Comments are closed.