Митрополит РПЦ Ростислав (Дев’ятов) порівняв пандемію коронавірусу з історією гріхопадіння перших людей. Як повідомляє Znak.com, ієрарх провів паралелі між китайцем, який з’їв зараженого вірусом кажана, з Адамом, який скуштував заборонений плід.

“Кажуть, що епідемія почалася з того, що якийсь китаєць з’їв кажана, який був заражений. Є біблійна аналогія. Колись Адам з’їв заборонений плід, і як коронавірус обрушив всі фондові ринки, економіку, так весь Всесвіт обрушив і первозданний чоловік, переступивши через заповіді Божі”, – сказав митрополит.

Читайте також: Митрополит Епіфаній подарував вірянам молитву у час епідемії

Розмірковуючи про поширення інфекції світом, митрополит зазначив, що “світ сповнюється злом тоді, коли люди наповнені злом”. При цьому, представник РПЦ упевнений, що заразитися коронавірусом, як і холерою, в храмах не можна.

“Церква неодноразово заявляла про те, що через божественне тіло Христа ніяка інфекція не може передаватися. Це перевірено досвідом та історією Церкви протягом 2 тисяч років. Навіть під час холери люди причащалися, святе причастя – на зцілення душі й тіла”, – сказав він.

  • В Україні запроваджено карантин від 12 березня до 3 квітня. У 3 областях (Чернівецькій, Житомирській, Київській) оголошено надзвичайну ситуацію. Транспортне сполучення між містами призупинено, кордон закрито для іноземців.
  • Станом на вечір 20 березня кількість захворілих на коронавірусну інфекцію COVID-19 в Україні зросла до 41 особи. Найбільша кількість інфікованих зафіксована саме в Чернівецькій області.

Comments are closed.