Депутат Тернопільської обласної ради, керівник фракції Радикальної партії Богдан Яциковський звернувся до голови обласної ОДА та правоохоронних органів з вимогою перевірити насельників Почаївської Лаври на інфікованість коронавірусом.

Про це політик написав на своїй сторінці у Facebook, інформацє РІСУ.

“З огляду на публічну заяву Ігоря Додона, президента республіки Молдова, щодо інфікованих громадян Молдови в Почаївській Лаврі, звернувся сьогодні до голови Тернопільської ОДА з вимогою проінформувати, яких заходів вжито по оголошенню надзвичайного стану, чи проведено перевірку на інфікованість COVID-19 та перебування на обсервації усіх мешканців Почаївської Лаври та прилеглих територій”, – пише Яциковський.

З огляду на публічну заяву Ігоря Додона президента республіки Молдова щодо інфікованих громадян Молдови в Почаївській…

Опубліковано Богданом Яциковським Понеділок, 23 березня 2020 р.

Депутат додав, що аналогічні звернення він надіслав голові управління СБУ, начальнику ГУ НП України, голові управління ДСНС в Тернопільській області та керівнику Тернопільського обласного лабораторного центру МОЗ. Яциковський прикріпив до свого допису тексти звернень.

Нагадаємо, 20 березня в Молдові виявили коронавірус у чотирьох паломників у Почаївську лавру. 23 березня прем’єр Молдови Іон Кіку заявив, що група людей поїхала на автобусі в паломництво до Почаївської лаври. Пізніше стало відомо вже про вісьмох хворих на коронавірус. Решта на сьогодні перебувають під наглядом

У МЗС України підтвердили інформацію, що молдовські громадяни заразилися коронавірусом в Україні.

У самій Почаївській лаврі заявили, що у них коронавірусу немає, і накинулись із критикою на журналістів і владу.

Comments are closed.