Прем’єр-міністр Молдови Іон Кіку висловив обурення тим, що священнослужителі не дотримуються вимоги режиму надзвичайного стану.

Про це повідомляє Credo Press з посиланням на Інтерфакс-Релігія.

“З жалем мушу констатувати, що, незважаючи на всі вжиті заходи і попередження, низка священнослужителів проявила безвідповідальність. З 1062 чинних храмів у неділю богослужіння пройшли у приміщеннях у 375 випадках. У 382 церквах літургії проведені були на вулиці, а 305 храмів проявили свідомість, провівши богослужіння без парафіян або відмовившись від цього в нинішніх складних умовах”, – сказав Кіку на брифінгу в Кишиневі 23 березня після щоденного засідання надзвичайної комісії з питань суспільної охорони здоров’я.

Він закликав вжити заходів щодо тих, хто проявляє безвідповідальність, піддаючи ризику здоров’я громадян.

“Викликає величезний жаль, що ці священники проявляють неповагу до праці лікарів, які працюють в складних умовах. Я дуже сподіваюся, що ці священнослужителі не захворіють. Якщо ж це станеться, їм нададуть допомогу, хоча вони продемонстрували неповагу до роботи лікарів”, – каже молдовський прем’єр.

13 березня надзвичайна національна комісія з громадській охороні здоров’я Республіки Молдова розпорядилася на період пандемії коронавірусу призупинити богослужіння в церквах за участі парпафіян і проводити літургії з трансляцією по телебаченню і в інтернеті.

Однак місцеві митрополії Московського і Румунського Патріархатів проігнорували цю заборону. Після того, як 17 березня в Молдові було введено надзвичайний стан, вони заявили, що будуть і далі проводити богослужіння, але на відкритому повітрі.

Режим надзвичайного стану введений на всій території країни на період від 17 березня до 15 травня.

Comments are closed.