Ветерани російсько-української війни, священники, капелани і громадські активісти виступили проти легалізації окремих районів Донецької та Луганської областей – терористичних організацій “Л/ДНР”.

У рамках всеукраїнської онлайн-акції #НіВизнаннюОРДЛО відповідні заклики учасники публікують в соціальних мережах, передає Духовний фронт України.

До акції долучився відомий капелан ПЦУ Дмитро Поворотний. У публікації у Facebook він наголосив: “З маріонетками не розмовляють! Відповідальність на ляльководах! Росія- агресор і сторона конфлікту, а отже- вбивця!”.

Вимоги учасників акції полягають у негайному розгляді петиції президентом, а також у відмові від будь-яких форм легалізації маріонеткових окупаційних режимів, зазначають організатори онлайн-заходу в описі події.

Стартувала акція 24 березня. Як повідомили організатори, дату проведення обрали через те що, на 25 березня запланована онлайн-зустріч Тристоронньої контактної групи у Мінському форматі, на якій ймовірно створять так звану Консультативну раду з російськими бойовиками з ОРДЛО.

“Створення цієї ради, яка фактично легалізує проросійських сепаратистів і перетворює Росію зі сторони конфлікту в посередника, обумовлене Протоколом від 11 березня, який підписали представники України Леонід Кучма та Андрій Єрмак”, – йдеться у повідомленні ГО “Відсіч”.

Петиція до президента Володимира Зеленського з вимогою відкликати підписи представників України під Протоколом, 21 березня зібрала необхідні 25 тисяч підписів за рекордні п’ять діб.

Для участі у акції потрібно зробити імпровізований плакат з гаслом та назвою акції #НіВизнаннюОРДЛО, і завантажити фото у соцмережі під хештегом #НіВизнаннюОРДЛО, тегнувши у Facebook сторінку події, а також своїх друзів-однодумців та сторінку Офісу президента України.

Тристороння контактна група проведе переговори, заплановані на 25 березня у Мінську, в форматі відеоконференції через загрозу коронавірусу.

Comments are closed.