Помер чоловік, який заразився коронавірусом від священника УГКЦ на Тернопільщині.

За даними заступника міністра внутрішніх справ Антона Геращенка, загиблий був літнім чоловіком, йому було 68 років (1952 р.н.).

“Поліцією разом з епідеміологічною службою встановлено, що померлий громадянин Б. контактував 9 березня під час похорон у с. Швейків Монастириського району із священником О. В. 1963 р.н., якому 19 березня встановлений діагноз зараження коронавірусом”, – повідомив Геращенко у Facebook.

За даними свідків, на поминальний обряд зібралося близько 70-ти осіб.

“Взагалі за даними епідеміологічного розслідування, проведеного епідеміологами та поліцією, встановлено, що від початку березня священник О. В. Контактував близько з 500 особами під час різних релігійних обрядів. Усім цим особам потрібно терміново звернутися за телефонами 102 або 103 та повідомити про факти спілкування із священником О.В. 1963 р.н. та з померлим Б. 1952 р.н. Бо Ваше життя та здоров’я у серйозній небезпеці”, – наголосив заступник глави МВС.

Сам священник перебуває у реанімації Тернопільської клінічної лікарні у важкому стані під апаратом штучної вентиляції легень. Лікарі борються за його життя.

Як повідомлялось раніше, перший випадок зараження коронавірусом у Тернопільській області діагностували у 57-річного священнослужителя кілька днів тому – 21 березня. Повідомлялось, що священник встиг провести п’ять богослужінь і два похорони від того часу, як занедужав.

Comments are closed.