Помісна Українська Православна Церква намагається надати допомогу там, де вона потрібна найбільше, йдеться у повідомленні пресслужби ПЦУ.

Так, перевезеннями медиків з Київської області на роботу і додому опікується відділ Соціальне Служіння Київської Митрополії ПЦУ.

“Кожного дня ми долаємо сотні кілометрів, щоб наші найкращі медпрацівники могли виконувати свої прямі обов’язки, лікувати й рятувати життя, а не перейматися як їм потрапити на роботу чи додому. Низький уклін вам, за вашу неоціненну працю”, – написали працівники соціального служіння у Facebook і закликали людей залишатися дома на час карантину заради медиків, бо за статистикою медичні працівники мають найвищі ризики заразитися.

Тим часом до Луцька медиків з району і області возять автобусом ченці Жидичинського монастиря святителя Миколая Чудотворця. За кермом – ієромонах Сильвестр та архімандрит Костянтин.

“Люди довольні. І нам теж добре. Це нам свого роду як служіння, служіння Церкві, служіння людям. По Viber-групі ми спілкуємось, скільки людей їде, після ІІ зміни скільки буде, і тоді вибираємо транспорт. Або один автобус або бусік. А з ранку їдемо двома транспортами, бо інакше не встигнемо до восьмої години їх направити”, – розповів “Суспільному” ієромонах Сильвестр.

• Дотримання карантину вдома значно знижує ризики зараження, особливо це стосується літніх людей та тих, хто має ослаблене здоров’я. Розуміючи це,

Крім того, волонтерська група Янголи Нікополя організувала безкоштовну доставку продуктів харчування додому містянам. Замовити продукти можна через сайт або телефоном. До ініціативи закликають долучитися підприємців та кур’єрів з власним авто: bit.ly/3ah4n2M

Своєю чергою Eleos-Ukraine організовує закупівлю антисептиків та термометрів для військових, а також організовує перевезення медиків, які самі не можуть дістатися місця служби на Луганщині через карантин. За дотриманням заходів безпеки суворо стежитимуть. Долучитися до ініціативи може кожен: bit.ly/2QKf3z6

Благодійний фонд “Орден”  наразі спрямовує зусилля на забезпечення людей захисними масками, які в аптеках вкрай важко знайти у цей час. Організація розпочала всеукраїнський благодійний збір коштів на закупівлю масок, які безкоштовно роздаватимуть населенню: bit.ly/3dtpzED. А священник Нікопольського благочиння ієромонах Олексій власноруч шиє медичні маски на старій швейній машинці. Допомогти йому можна, надавши матеріал для зав’язок.

Духовенство і представники Донецького єпархіального відділу молоді, а також відділу соціального служіння “Елеос-Донецьк” виготовляють одноразові вологі серветки з антисептиком – розчином спирту та перекису водню. Їх безкоштовно розповсюджують серед вірян, а також потребуючих людей.

“Дуже зручно цими серветками обробляти долоні, кермо автівки, дверні ручки та обов’язково мобільні телефони. Пропоную всім релігійним громадам долучитися до цієї справи”, – зазначив архієпископ Донецький і Маріупольський Сергій Горобцов.

Comments are closed.