Храми РПЦвУ (УПЦ МП) будуть відкриті під час карантину, щоб кожен, хто вірує міг сповідатися і причаститися.

Про це заявив керуючий справами РПЦвУ митрополит Антоній Паканич в ефірі телеканалу “Інтер”, посилаючись на рішення Священного Синоду, повідомляє Центр інформації РПЦвУ.

“Храми будуть відкриті, щоб у кожної віруючої людини була можливість посповідатися, причаститися, адже внутрішнє зцілення відбувається тільки тоді, коли людина найтіснішим чином долучається до Христа, а це відбувається тільки в Таїнстві Євхаристії”, – розповів владика Антоній.

Читайте також: Молдавський священник заразився коронавірусом після поїздки до Почаївської лаври

Водночас митрополит Антоній нагадав про обмеження, які необхідні для боротьби з коронавірусом і наголосив, що Церква закликає дотримуватися правил гігієни, зокрема, вірянам радять не ходити до храму під час хвороби, а церковним служителям – частіше провітрювати храми і протирати ікони.

Також він повідомив про те, що Церква виконує обмеження за кількістю вірян, які можуть перебувати в храмах. “Якщо людей буде більше, ми готові служити на вулиці, так щоб по можливості стояти один від одного на відповідній відстані”, – сказав він.

Читайте також: Віряни РПЦвУ прийшли на недільну службу у Печерській лаврі без масок і з дітьми

Крім того, повідомляється, що на Закарпатті єпархія РПЦвУ організувала пошиття масок, які роздають нужденним.

Також у всіх монастирях РПЦвУ підготують приміщення для можливого розміщення хворих коронавірусом COVID-19. Як повідомляється, відповідний циркуляр був спрямований сьогодні в усі єпархії.

У документі наголошується, що “в разі критичного погіршення ситуації з поширенням коронавірусної інфекції, за якої медичні установи будуть не в змозі госпіталізувати всіх інфікованих, монастирі РПЦвУ повинні бути готові прийняти якомога більшу кількість хворих”.

Comments are closed.