У медичного працівника в Молдові був діагностований вірус типу COVID-19.

За даними влади, на які посилається телеканал “Moldova24”, фахівець заразився після контакту з пацієнткою, інфікованою коронавірусом. Вона приховала інформацію про те, що повернулася з Почаївської лаври в Україні, і медичні працівники не знали, що вона може бути заражена, передає Credo Press.

За 23 березня в Молдові було виявлено 15 нових випадків зараження COVID-19. “Чотири випадки мають іноземне походження: 2 з Франції, 1 з України та 1 з Чехії, людина подорожувала протягом періоду карантину. У той же час 11 випадків місцевого зараження. Серед них вагітна жінка зі Стефана Воде, яка контактувала з одним із тих, хто повернувся з України, з Почаєва”, – пояснила міністр охорони здоров’я Молдови Віоріка Думбравяну після засідання Центру єдиного командування.

Нагадаємо, 20 березня в Молдові виявили коронавірус у чотирьох паломників у Почаївську лавру. 23 березня прем’єр Молдови Іон Кіку заявив, що група людей поїхала на автобусі в паломництво до Почаївської лаври. Пізніше стало відомо вже про вісьмох хворих на коронавірус. Решта на сьогодні перебувають під наглядом

У МЗС України підтвердили інформацію, що молдовські громадяни заразилися коронавірусом в Україні.

У самій Почаївській лаврі заявили, що у них коронавірусу немає, і накинулись із критикою на журналістів і владу.

Тим часом продовжують з’являтися повідомлення про громадян Молдови, які захворіли коронавірусом після відвідин Почаєва. Серед них – священник молдовського міста Штефан-Воде. На початку березня він подорожував до України для відвідування Почаївського монастиря.

Comments are closed.