Кабмін тимчасово поклав виконання обов’язків міністра освіти на Любомиру Мандзій, доньку скандального священника РПЦвУ (УПЦ МП) на Львівщині Степана Хомина.

Як повідомили в пресслужбі відомства, відповідне рішення ухвалили на засіданні уряду в середу, 25 березня. Раніше обов’язки міністра освіти виконував Юрій Полюхович, пише Obozrevatel.

“У зв’язку з пандемією коронавірусу та всеукраїнським карантином перед міністерством стоїть безліч нагальних викликів та проблем. І найважливіше – ми не маємо часу на повільні рішення: нам потрібно реагувати тут і зараз, вирішити питання закінчення навчального року, проведення вступної кампанії та багато іншого”, – зазначила Мандзій.

Т.в.о. міністра родом з Львівщини. Працювала директором департаменту освіти і науки Львівської обласної державної адміністрації, начальником управління Державної служби якості освіти у Львівській області. 11 вересня 2019 року Мандзій призначили на посаду заступника міністерки освіти Ганни Новосад.

2017 року її батько настоятель храму Петра і Павла Степан Хомин (помер у січні 2018 року) зачинив двері церкви перед труною із загиблим 27-річним бійцем АТО Володимиром Турчином. Військового не провели в останню путь дзвонами і молитвами. Випадок стався під час похорону загиблого в місті Жовква на Львівщині.

Тоді у ситуацію втрутився голова Львівської ОДА Олег Синютка – він звернувся з відкритим листом до єпископа Львівського і Галицького Московського Патріархату Філарета з проханням “ухалити зважені рішення щодо спільного вшанування українських героїв”.

Своєю чергою єпископ Філарет попросив вибачення у рідних, побратимів полеглого бійця та у громади міста.

Comments are closed.