Начальник патрульної поліції Черкаської області Олександр Кокоба підтвердив, що священники РПЦвУ (УПЦ МП) освячували вулиці Черкас із порушенням ПДР.

Про це пише РІСУ з посиланням на “Про все”.

Відео, на якому священослужителі у багажному відділені пікапу освячують вулиці Черкас, стало популярним серед користувачів соцмереж.

Кокоба після перегляду відео підтверджує: порушення правил дорожнього руху дійсно відбувалися.

“Якби хтось під час руху пікапу викликав патруль на цю подію, то ми б як мінімум припинили це дійство. Окрім цього правоохоронці б склали постанову, передбачену статтею 125 Кримінального Кодексу України. Але, можливо, після прибуття на місце події патрульні виявили б іще якісь порушення”, – повідомив у телефонній розмові правоохоронець.

Санкція статті 125-ї передбачає собою попередження, однак штраф у цьому випадку порушникам не виписали б. Керівник патрульної поліції додає, що по відео зафіксувати та виписати попередження можна, однак це складний і тривалий процес.

Читайте також: “До диявола пошлю”. Митрополит РПЦвУ погрожував проклянути “патрульного”

“Для того, щоб за фактом відео зафіксувати порушення ПДР, необхідно багато супутніх обставин. Треба знати точний час, коли відбувалося це освячення, яке зафіксували на телефон, дату, місце скоєння адмінправопорушення, встановити особу водія автівки та знайти свідків події”, – пояснює Олександр Кокоба.

Зараз проводити масштабні пошукові заходи усіх складових майже немає сенсу, бо, за словами правоохоронця, затрачений час і сили не варті потенційно виписаного попередження. Тому священників, які у багажному відділенні пікапу освячували вулиці міста, не покарають.

Раніше черкаський митрополит Софроній на закид про порушення ПДР почав погрожувати прокльонами журналісту, який представився патрульним.

Всі ж бачили своєрідний флешмоб священників московського патріархату? Катаються в багажниках по українських містах і поливають водою тротуари. В Черкасах навіть дитину всадили в пікап. Правила дорожнього руху для цих громадян не писані?Старший лейтенант патрульної поліції Короненко Віктор (завжди мріяв бути поліцейським) подзвонив митрополиту Софронію, аби нагадати про ПДР. Спойлер! Тепер патрульний проклятий😔P.S. Після цього дзвінка мене звільнять з лав поліції?P.S.2 А наступної середи не пропустіть ефір Хто як живе?

Опубліковано Валентином Чернявским Середа, 25 березня 2020 р.

Comments are closed.