У Харківській області трапляються порушення карантину у храмах РПЦвУ (УПЦ МП).

Про це голова ХОДА Олексій Кучер заявив на зустрічі з духовенством, яка пройшла в облдержадміністрації, повідомляють Факти з посиланням на пресслужбу ХОДА.

Факти порушень навів начальник ГУ Нацполіції України в Харківській області Валерій Сокуренко. За його словами, нещодавно велику кількість людей було зафіксовано в церкві на території Московського району Харкова.

У цьому районі в церквах Московського Патріархату проходили богослужіння без обмеження кількості людей. Наприклад, у Свято-Покровському монастирі РПЦвУ на фото богослужіння зафіксовано більше ніж 10 людей, дистанція у 1,5 метри не дотримувалась.

“Такого точно не повинно бути, і за таке ми будемо складати адмінпротоколи. Ми змушені це робити, і ми будемо це робити. Я не кажу про кримінальну відповідальність, але про адміністративну кажу вже зараз”, – заявив Сокуренко.

Своєю чергою голова Харківської ОДА закликав всіх глав конфесій подбати про здоров’я своїх вірян.

Читайте також: “Смотрящі в тюрмі знаходяться”, – Онуфрій став на захист Новинського (відео)

“Береженого Бог береже. Тому саме нам з вами треба максимально створити умови для того, щоб наші громадяни – ваші віряни – були здорові”, – зазначив Кучер.

Нагадаємо, що ПЦУ дозволила богослужіння без особистої присутності в храмах мирян – беруть участь тільки священник, церковнослужителі та хор. Водночас Синод ухвалив наполягати, що за умови дотримання норм карантину храми повинні залишатися відкритими для вірян.

Comments are closed.